Bursa Psikiyatri
Eylül 08, 2010, 03:41:09 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Henüz Yeni Yüklendi!

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ergende duygusal değişim  (Okunma Sayısı 660 defa)
beyaz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 15, 2009, 12:22:21 pm »

17 yaşındaki kızım aynı sosyal ortamda bulunduğu kendisinden 4 yaş büyük bir ablasına aşırı derecede ilgi duyuyordu..ablası bu ilgisine ilgi ile cevap verdikten az bir zaman sonra verdiği bu ilgiyi geri çekti ve kızımda yüksek derecede yıkımlar oluştu..eş zamanlı olarak bu kız kendisiyle aynı yaşta bir kız arkadaşıyla samimiyet kurmaya başlayınca bu yıkım epey arttı..sürekli acı çektiğini söylüyor yaşadıkları şeyleri gittiği yerleri özlediğini söylüyor..bir psikoloğa götürdüm ilişkide hayal kırıklığı dedi..ama ben epey endişe ediyorum..yapılabilecek birşey var mı acaba?
dralialgin
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2009, 10:49:16 am »

Ergenlik insanların evden dışarıya adım attıkları ve dışarı çıkmak istedikleri bir zamandır. Anne-babanın dışında yeni örnekler aranır, aile dışından kişiler ülküleştirilir. Ama bu kişiler anne-baba gibi değillerdir elbette. Sizin kıznızın yaşadığı da sanki böyle birşey. Yani aile dışındaki kişilerin anne gibi devamlı sevgi ve ilgi vermeyeceklerini, ilgiyi kesip başka kişilere verebileceklerini görmüş. Bu gibi öğrenişleri hayal kırıklığı ve yas getirebilir. Bunları yaşamak, öğrenmek ve katlanmak da gelişimin ögeleridir. Yapabileceğiniz en iyi şey kızınıza uzaktan destek olmak, bu dönemi aşmasını beklemektir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!