• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

KLİNİK PSİKOLOG NİHAN DİKME

Psikolog Nihan Dikme, Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur.

Öğrencilik yıllarında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi şizofreni erkek yatılı kliniğinde stajını tamamlamıştır. Senior Center San Francisco, CA, USA Huzur evinde sosyal aktivitelerini düzenleme, yeni sosyal alanlar geliştirme ve sosyal hayata katılımlarını arttırma çalışmaları ve Openhands San Francisco, CA, USA “Evsizlere Yemek Dağıtma Kuruluşunda” sosyal hizmetlerden uzak kalmış bireyleri üretken hale gelme, rehabilite olmalarını sağlama çalışmalarında gönüllü olarak bir yıl görev almıştır.

2010 yılında Oyak- Renault’da bir yıl psikolog olarak görev yapmıştır. İş yaşamını iyileştirme ve üretimi artırma amacıyla psikolojik ilkeleri iş yaşamına uygulama, stres seviyelerini ve kaynaklarını belirleme, gerekli iyileştirici-geliştirici, motivasyon ve güven arttırıcı çalışmalar yürütmüştür.

Aile Danışmanlık Merkezi, Bahçeşehir Koleji ve farklı yönde gelişen çocuklar için Rehabilitasyon Merkezlerinde, aile ve bireylerin psiko-sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici-geliştirici, iyileştirici ve rehabilite edici nitelikte bireysel psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, çift danışmanlığı, ergen-çocukların anormal ve normal gelişim takibi, aile eğitimleri vermiştir.

2012 Yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edilmiştir.  “Ergenlerde farklı yönde gelişen cinsel eğilimler” konusunda araştırmalar yürütmüş ve 2014’ te programı tamamlamıştır.

Olumlu sosyal ilişkilerde bulunmak, bireyler için anlaşılma ve yakınlık ihtiyacının giderilmesi, durumlarını dile getirme cesareti verilmesinin, kendileri ve çevre için bir farkındalık yaratacağına ve hayata yönelik tutumlarının olumlu yönde değişmesine katkı sağlayacağına inanmaktadır. Bu doğrultuda çift, aile, cinsel ve sosyal ilişkilere önem vermekte ve bu konular üzerine yoğunlaşmaktadır.

Çalıştığı Alanlar:

Bireysel farkındalık ve kendini tanıma

Yetersizlik hissi ve düşük özgüven sorunları

İş yaşamında tükenmişlik hissi ile ilgili sorunlar

İş yaşamında yetersizlik hissi ile ilgili sorunlar

İş yaşamında rekabet ve ast üst ilişkileri ile ilgili sorunlar

Ergende öfke ve saldırganlık

Ergenlikte kimlik bunalımı ve mahremiyet kazanımı

Ergenlerde sınav kaygısı

Ergenlikte cinsel gelişim

Ergen ve ebeveyn ilişkileri ile ilgili sorunlar

İlişkilerde aldatma ve aldatılma

Yalnızlık ve ilişkilerde başarısızlık

Ayrılıkta yaşanan problemler

30 yaş bunalımı

Cinsel kimlik problemleri (LGBTİ)

Vajinismus tedavisi