• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

Tüm Kategoriler

DEPRESYONDAKİ EBEVEYNİN ÇOCUĞUNDAN BEKLENTİLERİ

DEPRESYONDAKİ EBEVEYNİN ÇOCUĞUNDAN BEKLENTİLERİ Ülkemize sık rastlanan olgulardan bir tanesi kocasını yitirmiş ya da kocasından düş kırıklığına uğrayan annelerin oğlan çocuğuna yaklaşması ve ondan babasının yerine geçmesini, onun eksiklerini tamamlamasını beklemesidir.

Devamı...

DERİ HASTALIĞI OLANLAR NEDEN YETERLİ PSİKİYATRİK TEDAVİ ALAMIYOR?

DERİ HASTALIĞI OLANLAR NEDEN YETERLİ PSİKİYATRİK TEDAVİ ALAMIYOR? Deri hastalarının psikiyatrik sorunlarının daha çok dermatologlar tarafından ele alınması, bu konulardaki yazıların daha çok dermatoloji dergilerinde yayınlanması hastaların psikiyatristlerden yardım almaktan kaçındığını gösterir.

Devamı...

2. BURSA PSİKOTERAPİ GÜNLERİ

2. BURSA PSİKOTERAPİ GÜNLERİ "SINIRLAR: NE KADAR YAKIN? NE KADAR UZAK?" 25-26 MAYIS 2013

Devamı...

YETİŞKİNLİKTE ŞİDDET GÖRME

YETİŞKİNLİKTE ŞİDDET GÖRME Diğer örseleyici yaşam olayları gibi, kötüye kullanımın da, her yaşa ve her bireye özgü uzun süreli yansımaları vardır ve bireyin intrapsişik kaynaklarını zorlayan bir durumdur.

Devamı...

DOĞUM SONRASI DEPRESYON

DOĞUM SONRASI DEPRESYON Doğum sonrası depresyonun belirtileri annelik hüznü tablosuna oranla daha şiddetlidir. Özkıyım düşünceleri olabilir. Birçok kadın mutlu olmalarının gerektiğine inandıkları bir dönemde...

Devamı...

PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞIN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜREN BELİRTİLER NELERDİR?

PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞIN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜREN BELİRTİLER NELERDİR? Psikolojik sorunlar genellikle bir anda ortaya çıkmaz. Yavaş yavaş kötüleşen bir seyir izlerler. Bu nedenle fark edilmeleri güçleşebilir. Bazen psikolojik sorunların tedavi edilemediği düşünülebilmektedir.

Devamı...

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK Obsesyon; tekrarlayıcı ve zorlayıcı düşünce, duygu, fikir veya duygudur. Kompülsiyon ise sayma, kontrol etme ya da kaçınma gibi bilinçli, standardize, tekrarlayıcı düşünce ya da davranıştır.

Devamı...

NARSİSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

NARSİSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU Narsisizm; Klein'ın, Kohut'un ve benlik psikolojisi nesne ilişkileri kuramının ışığında değerlendirilmektedir. Günümüzdeki bu üç yaklaşımın hepsi Freud'un 1914'te kaleme aldığı narsisizm hakkındaki yazısından köken alır.

Devamı...

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - I

SOSYAL KAYGI BOZUKLUĞUNUN ÖZELLİKLERİ - I Sosyal fobi; toplum içinde otururken, konuşurken ya da herhangi bir eylem yaparken kızarma, terleme, ellerin titremesi, kendini küçük düşürecek yanlış bir şey yapma kaygısı ve korkusu olarak algılanır.

Devamı...

GÖÇMEN VE SOYDAŞLARI

GÖÇMEN VE SOYDAŞLARI Göçmen için; ırkına ait pazarlara gitmek, kültüre özgü kutlamalara katılmak, ırkına ait televizyon programları seyretmek ve aynı ülkeden gelmiş kişilerce yürütülen dinsel etkinliklere katılmak, ırksal ve ruhsal bir yenilenme olanağı sunar.

Devamı...

4. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ

4. BURSA PSİKANALİZ GÜNLERİ  "GÖÇ VE KÖKENLER" 15-16 ARALIK 2012

Devamı...

DOĞUM SONRASI DEPRESYON ÇOCUGUN DERS BAŞARISINI DÜŞÜRÜYOR!

DOĞUM SONRASI DEPRESYON  ÇOCUGUN DERS BAŞARISINI  DÜŞÜRÜYOR! Gebelik ve doğum sonrası annedeki depresyon ve kaygı ergenlerin matematik başarısını düşürüyor!

Devamı...