• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

AĞIR KİŞİLİK BOZUKLUKLARINDA PSİKOTERAPİ STRATEJİLERİ

AĞIR KİŞİLİK BOZUKLUKLARINDA PSİKOTERAPİ STRATEJİLERİ

Bu kitapta iki amacım var. Birincisi, sınırda ya da narsisistik patalojisi olan ciddi olguların tanı ve tedavi yöntemleri üzerinde bir önceki çalışmamda yer alan formül ve bulguların yaygınlığını özel olarak vurgulayıp göstermektir. İkincisi, klinik psikiyatri ve psikanaliz alanında, bu konularla ilgili yeni gelişmeleri araştırmak ve şu anki düşüncelerimin ışığında onları eleştirel olarak derlemektir. Kitaptaki temel kaygım, kuramsal formüllerimi klinik olarak geçerli hale getirebilmek ve özellikle zor olguların tanı ve tedavisinde kullanılabilecek teknik araçlar olarak klinisyene sunabilmektir.

Bu konuya; faklı tanılar için özel bir yaklaşımın ve “tanısal görüşme” olarak adlandırdığım bir tekniğin tanıtılmasıyla birlikte, oldukça zor bir alandaki yanılgıları azaltmaya çalışarak başlıyorum. Aynı zamanda teknik ölçütler ve tedavi gidişiyle ilgili ölçütler arasındaki bağlantıları ve her olgu için en uygun tedavi tipinin ne olabileceğini ortaya koymaya çalıştım.

Daha sonra, şiddetli olgulara özel olarak dikkat ederek, sınırda hastalar için kullanılabilecek tedavi stratejilerini detaylandırdım. Kitabın bu bölümünde, her ikisi de psikanalitik bir çerçeveden köken alan dışavurumcu ve destekleyici psikoterapinin sistematik bir değerlendirmesini sundum.

Birçok bölümün farklı yerlerinde, narsistik patalojinin tedavisindeki ciddi ve yaygın karakter dirençleri ile baş etmek için yararlı olacağını düşündüğüm teknikler üzerine odaklandım.

Diğer bir sıkıntılı tedavi alanı da, duyarsız ya da zor hastaların tedavisinin düzenlenmesidir. Tedavide açmazlarla nasıl baş edileceği, sürekli özkıyım tehdidi altındaki hastaların nasıl ele alınacağı, tedavi edilemeyen antisosyal hastalardan tedavi edilebilenlerin nasıl ayrılabileceği, psikotik sınıra yaklaştığı düşünülen geçişteki paranoid gerilemeli hastaların tedaviye nasıl yanıt vereceği gibi başlıklar, 4. Bölümde değinilen konuların bazılarıdır.

Son olarak hastaneye yatış gerektiren hastalar için, ilk terapötik topluluk modellerinden farklı olmakla birlikte bunu temel alan, bir hastane tedavisi biçimi öne sürmekteyim.

Bu kitap o nedenle geniş olarak kliniği kapsamaktadır. Amacım psikoterapist ve psikanalistlere, özgün psikoterapotik tekniklerin geniş bir donanımını sağlamaktır. Aynı zamanda geçerli klinik veri bağlamında, benlik zayıflığının psikopatolojisi ile ilgili daha önceki kuramsal katkılarım üzerinde daha da ayrıntıya girdim ve problemi ciddi üstbenlik patolojileri olan hastaları da içeren yeni hipotezlerle açıkladım. Bu yüzden bu kitap, benlik patolojisi ve nesne ilişkileri kuramındaki en son gelişmeleri içermektedir.

 

Sipariş için​:

https://www.odagyayin.com/urun/agir-kisilik-bozukluklarinda-psikoteropatik-stratejiler/