• PSİKANALİZE GİRİŞ

  • KENDİLİK VE NESNE
    İLİŞKİLERİ

  • PSİKANALİZ

  • PSİKANALİTİK
    PSİKOTERAPİLER

  • PSİKANALİZLE
    SANAT-I-YORUM

DEĞERLİLİK

DEĞERLİLİK

AÇILIŞ KONUŞMASI

ARİF İSMET ADANUR

 

Bursa Grubu adına, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum,

İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği 1. Bursa Günlerine hoş geldiniz.

Eski adıyla,  Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfı, bu açılış konuşmalarına çok alışık. Çünkü 1998 yılından beri, her yılın Eylül ayında, İzmir Buca’daki Vakıf Merkezi’nde, yurt içi ve yurt dışından birçok önemli konuşmacı ve konuğun katıldığı, pek çok konunun ele alındığı, yeni kuramların konuşulup tartışıldığı bir kongre yapılmaktadır. Bu yıl yine, 23-25 Eylül tarihleri arasında on dördüncü toplantı, “Bağlılık ve Bağımlılık” konu başlığıyla yapılacaktır.

Birinci Bursa günlerinin düzenlenebilmesi 2005 yılında Bursa’ da ki bir grup psikiyatristin eğitim kümesi oluşturma fikriyle başladı aslında. Eğitici olarak Bursa’ ya davet edilen Hoca daveti kabul etti. Sonuçta Hocamız, o ak saçlı adam geldi. Hep geldi. İzmir’den, İstanbul’dan, Düsseldorf’tan. Süreklilik, aynılık ve devamlılıkla. Sevgiyle, hoşgörüyle, alçakgönüllükle.

Grubun halkasını oluşturduk ve ak saçlı adam, tüm sevecenliği, sıcaklığı ile başladı konuşmaya. “Bireşim.” dedi. “Neler gelir aklınıza?” dedi. Değer ve değerlilik, değeri veren kim? süreci orada başladı aslında. Birçok değeri, değerliliği içinde oluşturmuş, bütünleştirmiş olan bu ak saçlı adam, değeri veren kişi, kimlik oldu bizler için. Öğrenmeyi becermiş ve öğretmeyi bilen, her seferinde de “Öğrenmenin bazı kuralları vardır.” diyerek öğretmeye devam eden ve öğrenmeye, emek edişe, saygı ve sevgiyle değer veren hocamızın, bizleri yetiştirme süreci halen devam etmektedir. Onun sevgi dolu, enerjik iklimi, grubumuzun gülerek, şakalaşarak, bütünlük içinde eğitimini sürdürmesini de sağladı. Bir çocuğun büyümesi, gelişmesi gibi grubumuz gelişti. Bizler öğrenip geliştikçe, kendimiz ve mesleğimizle ilgili özgüven duygumuz, değerlilik duygumuz arttı. Böylece; değer verişimiz, anlama ve anlatma, değerlendirme, yorumlama gücümüz, tedavi gücümüz arttı.

Sadece bizlere gibi görünen bu hizmetin, Bursa psikiyatrisine ve müracaat eden hastalarımıza da hizmet ettiği kanaatindeyim. Bu hizmet Odağ Yayınlarına yaptığımız katkılarla Bursa’nın sınırlarını da aştı. Sadece yayınlara değil, seminerlere de katkı sağlayarak Buca’nın tamamlayıcı bir parçası olduk. Buca ile alışverişlerimiz hiç bitmedi. Bu süreçte grubumuz çeşitli aşamalardan geçti. Başlangıçta daha çok eğitim odaklı olan grubumuz zamanla bireysel sorunların konuşulduğu ve etkili olduğu bir deneyimsel kümeye dönüştü. Artık tamamıyla etkileşimsel küme ilkelerine dayanarak yürütülen grubumuz heyecanla devam ediyor.

Şimdi bizler, eğitim sürecimizde kendimizi ergenlik seviyesinde hissediyoruz. Bir ergen gibi, bu toplantıyla sınırlarımızı, gücümüzü görmek istiyoruz belki de. Zorlamak istiyoruz sınırlarımızı. Bunun için burada bulunuyoruz ve sizleri davet ettik. O ak saçlı adam yine burada. O ak saçlı adam Celal Odağ’dır. Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfı Kurucusu olan ve halen yaşatan, sevgiyle eğiten, okuyan, yazan, araştıran, üreten Celal Odağ.

Hocamızın huzurunda, Bursa grubu adına tekrar hoş geldiniz diyerek, sizlerin huzurunda da kendilerine, grubumuz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu teşekkürümüzü somutlaştırmak içinde bu hediyemizi hocamız Celal Odağ’a sunmak istiyorum.

Saygılarımla… 

 

 

Sipariş için​:

https://www.odagyayin.com/urun/degerlilik/